Marta Estella

febr. 10 2009

Eines i recursos

Posted in Eines |

Amb aquest apunt començo una línia de donar a conèixer eines i recursos que m’han estat útils professionalment o que em sembla que poden ser-ho, encara que només n’hagi fet alguna prova. No pretenc avaluar-los ni avalar-los, només mostrar-ne alguna utilitat.

El primer que vull destacar és, de fet, un metarecurs: els excel·lents vídeos de Commoncraft sobre eines de web 2.0, que fan bo el lema de l’empresa: “Our product is explanation”. Un estil singular que combina unes bones explicacions en veu en off amb unes imatges de retallables de paper i línies de retolador damunt d’una pissarra blanca, per explicar, in plain English,  com funcionen: l’RSS, el marcatge social, el Twitter, els blogs, el podcast, , els mitjans socials, el marcatge social, les xarxes socials, els wikis, com compartir fotos en línia… Uns vídeos que, a més, podem trobar també a Dotsub, subtitulats en diverses llengües, i, si volem, subtitular-los nosaltres també.


This entry was posted on Dimarts, 10 febrer, 2009 at 8:16 and is filed under Eines. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “ Eines i recursos”

  1. Mercè Says:

    Moltes gràcies Marta per aquest recull de recursos que has posat al teu bloc. És un post molt pràctic i que faré servir sovint per anar donant a conèixer aquestes eines que tant se’n parla i tanta gent no sap/sabem què volen dir.

  2. Marta Estella Clota Says:

    M’alegra que et sigui útil, Mercè. Un valor que aporta Commoncraft és que es tracta d’una empresa formada per dues persones, parella, que treballen des de casa seva. Una mostra més que amb petites estructures es poden fer grans coses.

Deixa un comentari