Marta Estella

jul. 24 2008

A la deriva

Posted in General |

La precarització de les vides i la llengua com a motor de la nova economia, ressenyats als dos apunts anteriors, confllueixen en el treball A la deriva por los circuitos de la precariedad femenina (llibre i vídeo), un projecte de Precarias a la Deriva, fet com a recerca acció i basat en derives situades que donessin compte de les múltiples presències de les dones participants, que, no casualment, són traductores i professores de llengua, teleoperadores, infermeres socials, treballadores sexuals, cuidadores, etc., feines infravalorades, feminitzades i/o migrants, en què la comunicació i la llengua són un dels principals actius. I la relació, un cop més, entre precarització i les”competències” forjades a la vida sub- extra- laboral:

“[Connectem el concepte de precarietat amb…] la incorporación de cualidades imperceptibles inherentes a la fuerza del trabajo, difícilmente estimables/retribuibles o asimilables en términos de cualificación y, por lo tanto, difícilmente desagregables en unidades de trabajo simple a las que correspondería determinado valor (la atención personalizada, las capacidades comunicativas, la empatía, la buena presencia, etc. (p. 26)”


This entry was posted on Dijous, 24 juliol, 2008 at 22:30 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Deixa un comentari