Voluntariat lingüístic? No és per mi… o sí?

Navegant per les xarxes socials, has trobat informació sobre una activitat que es diu voluntariat lingüístic. Primer no li has prestat gaire atenció, però després, llegint la informació sobre l’activitat, t’ha cridat l’atenció: estaràs en contacte amb estudiants internacionals, coneixeràs altres cultures, ajudaràs a practicar català…

Et preguntes… el voluntariat lingüístic és per a tu? Continua llegint! Què et pot aportar fer un voluntariat? De raons per fer un voluntariat n’hi ha moltíssimes. Només cal fer un tomb per la xarxa i veure articles que en destaquen les virtuts. Ser voluntari et pot aportar competències en l’àmbit personal, social i professional.

Nosaltres ens centrem en aquelles (algunes!) que aporten un valor afegit al currículum professional i acadèmic dels estudiants:

– Aprendràs noves competències: treball en equip, comunicació, empatia, resolució de problemes… us són familiars tots aquests conceptes? Segur que sí perquè formen part de la llista de competències que ha de tenir un graduat universitari.
– És una manera de tenir experiència en el camp laboral on et voldràs desenvolupar quan finalitzis els teus estudis.
– Marca la diferència: la competència laboral és gran, avui dia. Una activitat de voluntariat t’ajuda a diferenciar-te de la resta i a tenir un currículum més complet.
– T’ajudarà a tenir la capacitat d’assolir aquells objectius que et marquis i a buscar el camí per a fer-ho.
– Mostrarà la teva capacitat d’assumir compromisos i responsabilitats. Hi ha moltes activitats de voluntariat en diversos àmbits: la salut, l’educació, la cultura, el medi ambient… El voluntariat lingüístic t’interessa si…
– Tens ganes d’ajudar un estudiant a practicar català
– T’agrada compartir la teva cultura i conèixer-ne de noves
– Vols fer una activitat diferent

Amb la difusió de la nostra llengua i cultura entre els estudiants de mobilitat estem contribuint a millorar la seva integració social i laboral a la universitat i, per extensió, a la societat catalana.

Si vols participar en aquesta activitat troba més informació aquí o posa’t en contacte amb nosaltres a través del correu s.llengues.dinamitzacio@uab.cat.

*si vols conèixer altres programes de voluntariat, contacta amb la Fundació Autònoma Solidària de la UAB.

Unitat de Dinamització

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.