El Servei de Llengües a Explolangues 2010

“Créé pour promouvoir l’apprentissage des langues, défendre le plurilinguisme et encourager les échanges internationaux, Expolangues est un événement unique qui réunit depuis 25 ans l’ensemble des acteurs du marché linguistique, professionnels et grand public. Expolangues 2010 a le plaisir d’accueillir le catalan: «Le catalan, la langue de 10 millions d’européens»”

El Servei de Llengües participa a la fira internacional Expolangues, que té lloc a París del 3 al 6 de febrer. Ho fa en el marc de la taula rodona organitzada per la Unió Llatina dedicada a la metodologia d’intercomprensió en l’aprenentatge de llengües. El responsable de formació i autoaprenentatge del Servei hi presenta el material de comunicació eficaç universitària Argumenta, que promou la qualitat en els usos lingüístics universitaris i fomenta actituds favorables al multilingüisme al campus.

Expolangues 2010

Expolangues és una fira de llarga tradició adreçada tant als professionals de la llengua com al gran públic que aquest any arriba a la XXVIII edició, una edició singular, ja que el català hi és la llengua convidada d’honor. Es tracta d’un fet excepcional, perquè és la primera vegada que una llengua no estatal aconsegueix tenir aquest rang a Expolangues. L’eslògan que els organitzadors han triat per a l’esdeveniment és “El català, llengua de deu milions d’europeus”. L’ocasió ha de servir per remarcar el pes de la llengua catalana i reclamar-ne més reconeixement a les institucions internacionals i especialment europees.

L’Institut Ramon Llull, l’organisme oficial que agrupa les administracions de tota la comunitat lingüística catalana per a la projecció internacional de la llengua i la cultura catalanes, ha estat l’encarregat de coordinar el programa d’activitats relacionades amb la llengua catalana. Hi ha des de presentacions de materials, productes o centres lingüístics (Intercat, Parla.cat, Petit atles lingüístic del domini català, Veus, Termcat, Linguamón – Casa de les Llengües, APPEC, la Bressola, etc.), fins a conferències (“Sigues lingüísticament sostenible”, “Català, llengua de ciència”) o taules rodones, com les que es dedicaran a les “Llengües locals en societats multilingües”, “Els estudis catalans a França” o la taula rodona organitzada per la Unió Llatina que citàvem a l’inici d’aquesta entrada, en la qual participen, també, altres professionals de la UAB.

Voldríem destacar que en el manifest de presentació, “El català, llengua de deu milions d’europeus”, l’Institut Ramon Llull reivindica que tot i que “el català és la 12a llengua europea més parlada, més que el suec o el danès, i no cal dir que més que el finès, el maltès, el gaèlic, l’estonià, el letó, el lituà o l’eslovè, i gairebé tant com el grec o el portuguès; el català no gaudeix, encara, d’un estatus d’oficialitat plenament reconegut en tota l’arquitectura institucional de la Unió Europea.”

Un pensament a “El Servei de Llengües a Explolangues 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.