Avui han vingut els professionals a donar-li un cop d’ull a la primera versió del Scratch i ens han acabat de donar consells per a retocar-lo però ens han dit que estava molt ben treballat. Mentre esperavem a les 12:30 vam anar realitzar la guia explícita dels passos que s’han de seguir per a crear el joc de l’Scratch. Aquesta guia m’ha servit molt per a acabar d’integrar el funcionament del programa i, a la vegada, per entendre el sentit del joc.

Una vegada a l’Escola Bellaterra hem presentat la primera versió del Scratch a les professores de 3r i a la valoració, ens han comentat que els hi agradava molt la propsta però que consideraven que era d’alta dificultat per als alumens, sobretot pel que fa a la introducció de variables i de contadors. Ho hem estat debatent i parlant i hem decidit que, tot i que els hi entregarem la versió que teniem amb la guia amb tots els passos a seguir, realitzarem una versió més simplificada en la que reduirem els elements per pantalla a 2 i d’aquesta manera evitarem l’ús de contadors i variables.

En un primer moment m’he sentit frustrada ja que hi hem treballat molt i era una proposta que ens agradava molt. Una vegada paït tot, he considerat que ha estat la millor decisió per tal de proporcionar, mitjançant l’Scratch, un aprenentatge més significatiu.  Crec que avui he fet un treball introspectiu d’adaptació al context i m’he sentit molt orgullosa.

 

Fins aviat!