Entorn de l’empremta i el record d’una vivència escolar comuna es constitueix el Grup Artístic “La placeta – Arts”, amb un nucli fundacional de 7 artistes : Antoni Fàbregas (Barcelona), Manel Lledós (New York), Pere Mora (Barcelona), Joan Salvat (Tortosa), Josep M. Serra (Berlín), Oriol Tramvia (Barcelona), Josep Vicens-i-Planagumà (Barcelona).  Així mateix es nomena gestor-administrador a Alfons Solà.

A Barcelona, 23 d’octubre de 2016.

MANIFEST 

  • El Grup nomĂ©s es vol reconèixer en l’ideari de la llibertat creativa i de pensament, i amb un escrupolĂłs respecte envers les diferents concepcions i treballs dels seus membres.
  • El Grup vol fer seu un cert universalisme humanĂ­stic, però no un universalisme buit, ans un universalisme que surti i parteixi de l’individu que provĂ© d’un lloc concret, d’una mirada concreta sobre el mĂłn, i tanmateix, d’una mirada que s’amplia cap a l’infinit.
  • El Grup assumeix d’una manera natural la mutaciĂł de l’art que es va iniciar ja en els llunyans anys 20 del segle passat i que va obrir unes possibilitats inaudites a la creaciĂł en comparaciĂł a la tradiciĂł anterior.
  • El Grup tambĂ© formula aquesta obertura i sensibilitat cap a les creacions noves en ordres relatius al coneixement, al pensament, als costums, i a les mateixes concepcions sobre l’esser humĂ  que ja des del segle XX fins a l’actualitat s’han anat produint.
  • El grup es disposa a moure’s dins un ampli ventall de disciplines i vies artĂ­stiques sense voluntat d’acotar-les ni d’aplegar-les gratuĂŻtament. Les arts plĂ stiques, les arts escèniques, les arts musicals, les arts de l’escriptura, les arts del pensament i les arts expositives i educatives, poden formar part de les seves activitats.
  • El Grup vol posar en comĂş i divulgar els diferents treballs dels seus membres, treballs fets sota l’emblema de l’autoexigència i l’autorigor i, sempre, com a producte de la pròpia necessitat personal, Ă©s a dir, dels propis moviments individuals del pensament, de la imaginaciĂł i de la sensibilitat, tot denotant el pas de la vida per l’ànima de l’artista.
  • El Grup conformarĂ , tambĂ©, una base logĂ­stica i de contactes, tasca per a la qual en designarĂ  un gestor-administrador.
  • Com a col·lectiu funcionarĂ  com a una societat sense afany de lucre, totalment al marge dels beneficis individuals dels seus membres. ProcurarĂ , això sĂ­, en les activitats col·lectives repartir els beneficis i les despeses ocasionades d’una manera proporcional.
  • El seu emblema es constitueix a partir de la maqueta construĂŻda per Josep M. Serra que reprodueix la font de la plaça de Sant Felip Neri de Barcelona, d’evident significat pel grup.