La Fira d’Entitats de La Cursa de la UAB, una forma d’ajudar a fer visibles les malalties minoritàries

El diumenge 14 de desembre, coincidint amb la Cursa, en el punt de sortida tindrà lloc la Fira d’Entitats, amb l’objectiu de donar informació i fer visibles algunes malalties minoritàries als ciutadans. A La Cursa de la UAB en suport a La Marató de TV3 hi participaran moltes persones solidàries i implicades: no hi ha millor lloc ni moment per fer difusió de la problemàtica que afronten entre un 6 i un 8 % de la població general. A la Unió Europea es considera que hi ha entre 30 i 35 milions de persones afectades (dada equivalent a la població conjunta d’Holanda, Bèlgica i Luxemburg), a Espanya s’estima que els afectats superen els 3 milions i a Catalunya les xifres indiquen més de 300.000 afectats.

Fira d'EntitatsD’acord amb la temàtica de La Marató de TV3, enguany seran associacions relacionades amb les malalties minoritàries que cursen amb alteracions cardiovasculars. Entre d’altres comptarem amb la participació de l’Associació Catalana de Cardiopaties Congènites, l’Associació Espanyola de Glucogenosis, MPS Espanya, Associació Catalana d’Atàxies, ASEM Catalunya i Associació Síndrome de DENT.

Gràcies als nostres companys de la Plataforma de Malalties Minoritàries per la informació i la seva imprescindible col·laboració en l’organització de La Cursa de la UAB i la Fira d’Entitats.