Presentaci贸

Josep Espluga Trenc

S贸c Doctor en Sociologia per la Universitat Aut貌noma de Barcelona, m脿ster en Prevenci贸 de Riscos Laborals per la Universitat Polit猫cnica de Catalunya. Actualment s贸c professor Agregat del Departament de Sociologia de la Universitat Aut貌noma de Barcelona. Investigador de l’Institut de Govern i Pol铆tiques P煤bliques (IGOP), membre del grup Globalitzaci贸, Educaci贸 i Pol铆tiques Socials (GEPS), i col路laborador-dinamitzador del Grup sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentaci贸 en la Globalitzaci贸 (ARAG-UAB).

Anteriorment vaig ser professor de l’Escola Universit脿ria de Treball Social “Creu Roja” de Lleida (adscrita a la Universitat de Lleida), i investigador al Centre Nacional de Condicions de Treball (Instituto Nacional de Seguridad e Higiene en el Trabajo), a la Fundaci贸 Avedis Donabedian (Fundaci贸 per a la Millora de l鈥橝ssist猫ncia Sanit脿ria) i a la Fundaci贸 CIREM (Centre d鈥橧niciatives i Recerques Europees a la Mediterr脿nia). Tamb茅 vaig ser becari al Departament d鈥橴rbanisme de l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Universit脿 degli Studi di Venezia) i investigador visitant al Institute for Studies of Science, Technology and Innovation 鈥 ESRC Innogen Centre (University of Edinburgh).

Les meues l铆nies d鈥檌nvestigaci贸 es centren en una aproximaci贸 sociol貌gica a les relacions entre salut i treball, territori i medi ambient i m茅s espec铆ficament, sobre la percepci贸 social dels riscos tecnol貌gics, els conflictes socioambientals i les pol铆tiques agroecol貌giques. He realitzat tamb茅 estudis sobre identitats socials i socioling眉铆stica.

S贸c el coordinador del Minor de Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB, i membre de l’equip director de la Diplomatura de Postgrau de Dinamitzaci贸 Local Agroecol貌gica de la UAB.

(joseplluis.espluga@uab.cat)