Article sobre les escultures de Llívia

Després de quasi 5 anys, finalment s’ha publicat una primera visió dels marbres trobats en les excavacions del fòrum dels anys 2016 i 2017. Les troballes es localitzaven en un mur tardoantic a on s’havien reaprofitats els marbres fragmentats.

Cap de divinitat - possible Diana

Cap de divinitat – possible Diana

Les escultures semblen pertànyer al moment fundacional del fòrum de Iulia Libica, com a part del programa decoratiu del temple i del propi espai foral. Malgrat que els fragments estan molt trossejats, es poden identificar caps i mans d’alguna divinitat i de personatges segurament de la família imperial.

Les escultures estan fetes amb marbre blanc de gra fi procedent de les pedreres de Luni-Carrara, un detall que sembla indicar una implicació imperial en la construcció del fòrum i en la seva decoració.

Si en voleu saber més, podeu consultatr:

CARRERAS, C.; GUITART, J.; GUARDIA, J.; LAPUENTE, P.; GUTIERREZ, A.; DI FEBO, R. (2021) “El descubrimiento del fòrum de Iulia Libica (Llívia) y sus vestigios de estatuaria”. Madrider Mitteilungen 62, 430-456.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.