Segona campanya d’excavacions del fòrum – Agost a Setembre del 2021

Des del 16 d’agost s’han reprès les excavacions del fòrum, centrant-se en fer un seguiment de la futura rasa pels serveis de gas i electricitat de la part oriental i dels quadres que es troben a la zona central del fòrum – propers al temple. Pel que fa a aquesta zona central, s’ha actuat a banda i banda del mur tardà d’opus spicatum, per cercar els paviments. D’una banda, s’ha identificat un paviment de signinum entre el mur del pòdium del temple i el mur d’opus spicatum que segurament representa el nivell d’ús d’època augustea o de la fase I del fòrum. En la part nord del mur d’opus signinum, es troba l’anomenat àmbit 2 que sembla identificar un nivell d’ús rubrefactat que es podria datar en la fase III (segles V-VII dC). En aquests dos contexts s´han trobat restes decoratius del fòrum un cop aquest va ser amortitzat.

Àmbit 2

Estrat d’ús de l’àmbit 2

En la zona oriental, el seguiment de l’espai que ocuparà la rasa ha proporcionat dades summament interessants. Per sota del nivell d’ús exterior i a un metre del mur es troba un nivell de drenatge amb pedres de grans dimensions, que facilitarien que les aigües baixessin al subsol i no afectessin als fonaments arquitectònics. Hores d’ara, encara es desconeix si aquest drenatge va per sota el mur oriental i continua en l’interior del fòrum.

Drenatge

Drenatge de la part exterior del mur oriental seguint la rasa

Un altre detall rellevant es la presència d’una superfície de pissarra davant la porta lateral del fòrum. Encara es desconeix la seva funció, i serà un altre dels temes a respondre en les properes setmanes.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.