Preparació de la campanya del 2020

Com cada any des del 2014, durem a terme una excavació al fòrum de Llívia – jaciment de les Colomines A – des del 24 d’agost fins al 4 de setembre, si les actuals condicions ens ho permeten. Les excavacions sota la direcció de Jordi Guardia i Cèsar Carreras, s’ha anat adaptant a les condicions que ens marca l’existència d’un vial que travessa el monument. De cara a aquest estiu, es comptarà amb la col·laboració de 10 estudiants de la UAB i l’empresa d’Arqueòlegs.cat.

Excavacions del fòrum de Llívia tal com es va deixar a la campanya del 2019

Aquest any, s’ha aconseguit de traslladar el vial des del centre a un extrem, arran de l’absis de l’Església de Nostra Sra. Dels Àngels i podrem excavar la zona central del fòrum. En aquesta zona, ja es va poder descobrir una part del temple en el 2016-7 i aquest any es podrà completar amb els àmbits contigus.

Zona central de l’antic vial a on s’excavarà aquesta campanya

També es continuarà excavant a l’exterior del fòrum, concretament a la zona oriental, a on sembla podia existir un espai de pas. L’any passat es va començar a obrir i es va documentar una canal central i una pastera de fang. Aquest any, es pretén datar aquest possible nivell d’ús, veure la seva amplada i determinar si existeixen edificis al voltant del fòrum.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *