Comença la campanya 2019

Des del dia 5 de maig s’ha començat una nova campanya al fòrum de Iulia Libica sota la direcció de l’arqueòleg Jordi Guàrdia. Les primeres setmanes d’intervenció es concentraran en la delimitació i excavació de la necròpolis medieval que es troba a la part occidental, al costat de l’absis de l’església de la Mare de Déu dels Àngels.

Delimitació de la necròpolis medieval

La primera tasca ha estat delimitar totes les tombes que corresponen a aquest horitzó cronològic, que suposadament es dataria cap els segles XI i XII dC, cronologia que ens ve a partir de les datacions de C14 de dues tombes medievals excavades en el 2013 a la cala 2. Donada la cota a la qual es troben les altres tombes, aquesta seria la hipòtesi cronològica de partida. Hores d’ara, s’han pogut delimitar un total de 15 tombes amb coberta de pissarra que es troben retallant estrats d’abandonament romans.

Tomba de coberta de pedra medieval

A partir de la primera delimitació d’estrats i sobretot un retall d’una conducció d’època moderna, es pot reconèixer que la potència estratigràfica medieval és limitada. Els estrats medievals tindrien tan sòls uns 20 cm de potència per sota de la superfície actual, ja que en el tall de la conducció es poden veure restes d’opus signinum romà a aquests 20 cm.

Restes d’opus signium romà en el tall de la conducció moderna

En les properes setmanes, a mida que es vagin excavat les tombes i l’estratigrafia medieval es podrà ser més precís en la seva cronologia i l’àrea que poden delimitar segurament al voltant d’alguna petita església.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.