Un curs més, tot i la situació creada per la Covid-19, des de l’Institut de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona volem contribuir a la necessària actualització professional dels docents d’educació infantil, primària i secundària. Durant la primera quinzena de juliol proposem un ventall important de cursos i activitats diversos en temàtiques i formats.

Cursos específics de diversos àmbits del coneixement com la literatura, les ciències, l’educació artística o la història i també d’altres enfocats a la formació en metodologies o experiències pràctiques com el disseny d’activitats competencials, les estratègies visuals, les eines digitals, les capses d’investigació i altres.

Pel que fa als formats hem preparat tant cursos virtuals sincrònics com asincrònics i també en durades que oscil·len entre les 15 i les 30 hores.

La intenció és que, ara que veiem a l’abast el final d’aquest curs tan intens, puguem planificar com dedicar alguns dies de l’inici de l’estiu a la nostra formació i actualització amb la garantia acadèmica de l’ICE de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Encara queden places a alguns d’aquests cursos que proposen temàtiques per a tots els gustos i necessitats. Els que disposen de places són aquests:

Àmbit lingüístic

Si us interessen els contes infantils i saber com aprofitar al màxim les seves potencialitats.

Pedra, pedreta literatura rodona per començar i no acabar

Per conèixer les formes digitals de ficció i com incorporar-les als contextos educatius.

Això no va de llibres

Per millorar la lectura incorporant coneixements de logopèdia, tècniques teatrals i de doblatge.

La veu i els secrets de la lectura expressiva

L’expressió oral, la poesia, la interpretació vocal, l’expressivitat, la reflexió, la cohesió social, les relacions interpersonals, la construcció de pensament crític … Us sorprendran les potencialitats d’:

El rap i la glosa a l’aula. Oportunitats de l’ecofuncionalisme a l’aula

Ciència

Com introduir  idees bàsiques per fer ciència a l’escola en el món actual? Si voleu integrar l’aprenentatge científic en els vostres contextos d’aprenentatge podeu optar pel curs:

Repensem la ciència a l’aula. Una nova mirada?

Llenguatge Artístic i  Ciències Socials

Si voleu que a les vostres aules s’aprengui una història viva i contextualitzada aprofitant el patrimoni que tenim a l’abast.

Aprofitar el patrimoni km0 per a l’ensenyament i aprenentatge del medi social i cultural

Per conèixer i experimentar com les arts i el dibuix poden ajudar a construir i ancorar el coneixement del nostre alumnat.

Estratègies visuals a l’aula: mapes conceptuals, cartografies emocionals i pensament visual

Per treballar la música des d’un enfocament competencial i de manera integrada amb altres àmbits del coneixement.

La competència musical. Eines i recursos

Si us interessa explorar com el llenguatge artístic pot impulsar processos de coneixement transdisciplinaris i amb sentit personal.

L’educació artística: una mirada globalitzadora dels aprenentatges.

Metodologies i eines per a la docència

Capses d’Investigació, Caixes d’Aprenentatge, Reptes d’Investigació, propostes d’Indagació? propostes per potenciar l’esperit investigador dels infants a:

Aprenentatge amb propostes d’indagació

Si voleu adquirir eines discursives per millorar la vostra competència oral i incrementar l’eficàcia del vostre discurs a l’aula.

Pràctiques d’expressió oral per a la docència

Voleu reforçar les vostres classes amb contingut audiovisual? Oferim aquest curs eminentment pràctic.

Crear o publicar contingut audiovisual (OBS Studio, OpenShot, GIMP)

Si us va interessar el curs “Neurociència i Aprenentatge”, potser ara és el moment d’aprofundir amb els darrers avenços en neurociència cognitiva a:

Neurociència i aprenentatge avançat

I també les Jornades EduglobalStem 2021. Repensant les STEAM per a un món més crític, sostenible i equitatiu

Tots els nostres cursos estan reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya com a formació permanent del professorat. Pots consultar la llista de cursos i els detalls de cadascun d’ells a la nostra pàgina web https://www.uab.cat/web/formacio/formacio-permanent-professorat-no-universitari/oferta-formativa-permanent/cursos-d-estiu-professorat-no-universitari-2021-1345787049671.html