Avui volem compartir amb tots vosaltres un petit article que ja té uns anys, però que ens sembla totalment pertinent en el moment actual. “Cal treballar les emocions”. Si en els últims anys havíem anat transitant a les nostres escoles cap a pràctiques, com a mínim, discutibles derivades d’aquesta afirmació, ara, amb la pandèmia, el confinament total i el posterior aïllament, el tema s’ha tornat urgent d’abordar. És per aquest motiu que intentarem compartir amb vosaltres algunes mirades sobre la qüestió que ens semblen d’interès per aportar elements de qualitat al debat.

Comencem amb un article d’Ana Garralón (Madrid, 1965) que parla de la qüestió de “treballar les emocions” des del punt de vista de la literatura infantil. Com us dèiem té uns anys, però es manté totalment vigent.

Ana Garralón, estudia i treballa amb llibres infantils des de finals dels anys vuitanta fins a convertir-se en una figura respectada i de solvència contrastada en aquesta temàtica fins a rebre el Premi Nacional de Foment a la Lectura 2016 atorgat pel Ministeri de Cultura, Educació i Esport. Ha estat professora convidada en el Màster de Literatura Infantil de la UAB i de la Universitat de Saragossa. En el seu treball com a crítica ha escrit en nombroses revistes especialitzades i manté un bloc https://anatarambana.blogspot.com on analitza regularment qüestions relacionades amb els llibres per a infants. Justament al seu blog és on us proposem viatjar avui per llegir El monstruo de colores se equivoca.