Fa uns sis mesos, en ple període de confinament, l’equip de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona vam crear aquest espai web per tenir una finestra oberta de contacte amb el professorat que havia de reinventar-se cada dia per atendre i acompanyar, a distància i en línia, els estudiants de totes les etapes educatives.

L’experiència d’aquests mesos ens ha servit per veure que un espai com aquest pot ajudar-nos a assolir la funció principal del nostre institut: vincular la Universitat amb tots els nivells del sistema educatiu desenvolupant una activitat lligada a la formació permanent del professorat, a la formació de formadors, a l’orientació de l’alumnat, a la innovació educativa i a la transferència de coneixements. És per això que volem reprendre les publicacions que ofereixen reflexions i criteris d’actuació per als docents i les famílies, com també experiències, pràctiques d’aula i consells pràctics dirigits al món educatiu.

Per fer-ho, comptem amb els coneixements i l’expertesa professional dels més de 40 grups de treball (seminaris, equips i xarxes) de l’ICE, amb persones expertes de diferents especialitats i camps del coneixement, així com amb les evidències proporcionades per la recerca.

Canviem el nom del blog per sortir del confinament educatiu al qual estava circumscrit, però volem que ens continuï ajudant a actuar com una xarxa de xarxes compromesa amb la Universitat i el territori i com a nucli vertebrador de la formació i la innovació en l’àmbit educatiu. Mudem la pell per prendre el nom Innovació, coneixement i transferència.

Us convidem a fer-hi comentaris amb reflexions, suggeriments o  amb les vostres experiències, que de ben segur enriquiran les que us podem oferir.  Us hi podeu subscriure emplenant el formulari que trobareu a peu de pàgina.