Benvolguts docents,

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona us volem donar la benvinguda al nou curs 2020-2021, així com donar-vos el nostre suport davant del context complicat i incert en què haurem de treballar.

L’ICE ha mantingut sempre un compromís continuat amb els processos de transformació i de millora educatives, els quals ara s’han mostrat més necessaris que mai. En aquest sentit, una de les nostres prioritats ha estat sempre analitzar les necessitats de formació del professorat i dels centres educatius, atenent les demandes de la universitat i del territori per orientar les nostres línies d’actuació. Per això ara volem conèixer de primera mà les necessitats educatives que es plantegen a causa de les limitacions de la situació sanitària. Esperem poder-ho fer al llarg del mes de setembre i informar-vos tot seguit de les noves modalitats formatives que oferirem en relació amb el context educatiu actual.

Us informarem també sobre la necessària adaptació d’alguns dels programes de l’ICE, com ara el de Suport per a la transformació i la millora educatives, el programa Argó de transició entre l’educació secundària i la universitat, el seminari de formació Mirades de Mestres, el programa Infància i Família o la formació de persones formadores. Treballem per a oferir-vos un acompanyament que tingui en compte les contingències del present, però que miri cap al futur.

Així mateix, podeu recuperar reflexions i propostes  generades durant el confinament a entrades anteriors d’aquest mateix blog L’educació confinada i participar de l’oferta formativa virtual, que podeu consultar a la pàgina web de l’ICE i que s’anirà ampliant al llarg del curs. També aviat anunciarem la nova edició dels assessorament de treballs de recerca de batxillerat del programa Argó.

L’ICE de la UAB sempre ha procurat vincular-se directament amb els centres i els seus docents i ara volem continuar fent-ho. Per això, no dubteu a posar-vos en contacte amb nosaltres per fer-nos suggeriments, consultes, demandes o per comentar-nos tot allò amb què cregueu que us podem donar suport.