Avui ens parla Mònica Maya, directora de l’escola d’educació especial Xaloc de Sabadell. Molt s’ha parlat de l’aprofundiment en les desigualtats que ha portat aquest període d’educació confinada i de les mesures que haurem de tenir presents per atendre a aquells infants i adolescents que hagin quedat més desconnectats de l’aprenentatge i les vivències i models que habitual els brinda l’escola, però potser no hem parat prou atenció a la situació viscuda per aquells nens i adolescents que estan escolaritzats a una de les escoles d’educació especial del nostre sistema educatiu.

És per aquest motiu que fa unes setmanes que perseguim podem parlar de la qüestió en aquest espai web de l’ICE de la UAB que ens ha servit per continuar reflexionant sobre la nostra educació durant aquest període en que no hem pogut fer-ho ni visitant les vostres escoles, ni a les reunions de les diverses xarxes del territori ni a les habituals trobades a la universitat. Ara us podem oferir doncs les reflexions de la Mònica Maya sobre com han viscut aquest període i com encaren el proper curs a l’escola Xaloc.