Les Escoles Bressol han tornat a obrir les seves portes després d’un llarg període de confinament arran de la crisi sanitària.

Des d’aquest espai hem considerat que aquest era un molt bon moment  per a  conversar amb diferents professionals que treballen en el 0-3. Hem tingut l’oportunitat d’enraonar en aquesta ocasió amb Maite Mas Parera de l’escola Can Serra de Cardedeu, Carolina Palacios Lara de l’escola Pota-Roges de Cervelló, Anna Maria Sellés Martínez de l’escola Virolet de Badalona i Imma Homar Martí de l’escola El Tramvia Blau de Barcelona.

A través de la conversa hem compartit les experiències, els encerts però també els dubtes i incerteses que aquesta situació està plantejant a les escoles bressol i especialment als professionals que eduquen i tenen cura de la Petita Infància.
Les escoles bressol han hagut de fer un gran esforç per adaptar-se als estrictes protocols de prevenció i seguretat que la situació requereix. Han hagut de modificar la seva organització, adaptar els espais, retirar materials i repensar moltes de les seves pràctiques i dinàmiques..


Al setembre tots els centres escolars hauran de reprendre la seva activitat contemplant les diferents mesures de prevenció establertes per les autoritats sanitàries i alhora garantint que es pugui portar a terme una tasca educativa reparadora i de qualitat. En aquest nou context l’experiència de l’escola bressol resulta especialment valuosa i inspiradora