Segur que molts de vosaltres ja esteu al cas d’aquesta iniciativa i fins i tot l’heu fet servir com un recurs per proposar reptes als vostres alumnes, sobretot amb els més petits, però per aquells a que se us hagi escapat, compartim amb vosaltres la proposta confinada del Lab0_6.

Sabeu que el Lab 0_6 és un centre de descoberta, recerca i documentació per a l’educació científica a les primeres edats promogut per un equip d’investigadors dels estudis d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (UVic-UCC) treballem en el marc del Lab 0_6 per generar, transferir i difondre coneixement vinculat a la didàctica de la ciència en infants de 0 a 6 anys.

bales

L’equip del Lab0_6 considera que la ciència ha de ser per a tothom i per això volen acostar el coneixement científic a les primeres edats. És un primer pas per implicar de manera natural les persones en les decisions científiques. La ciència és un motor de canvi i progrés de les societats humanes i tota la ciutadania hauria de sentir-s’hi interessada.

I en aquest moment tan estrany que estem vivint amb les escoles tancades (i el Lab també, és clar) han decidit proposar reptes de caràcter científic que poden afrontar-se des de casa i ho estan fent a través del seu Instagram (https://www.instagram.com/umanresalab06/) Porten ja 11 reptes i us proposem que hi feu una ullada. Els que esteu amb infants fins a sis anys ho trobareu molt encertat, però fins i tot aquells docents d’alumnes més grans podeu inspirar-vos en les seves propostes per dissenyar reptes dirigits a altres edats mantenint l’esperit que plantegen perquè l’objectiu és estimular la curiositat natural dels infants i incentivar la seva intervenció raonada sobre la realitat i això no té edat. La ciència és una eina per comprendre el món i  proporciona experiències clau per al desenvolupament

 

canals