Les escoles i els instituts ja fa molts dies que van tancar les seves portes en unes dates en què habitualment es dedicaven a fer les seves jornades de portes obertes. Tot i això la vida d’infants i joves continua i per tant també ho fa l’aprenentatge. En quines condicions es dona aquest aprenentatge, sobre quines qüestions i com hi donem suport en la distància està suposant tot un repte per al conjunt de docents del país. Escoles, instituts, universitat i la resta de centres educatius mirem d’afrontar amb totes les estratègies al nostre abast aquesta situació tan nova en que es fa encara més difícil intentar garantir més i millors aprenentatges per a tothom.

En aquesta situació i dins la sèrie Apunts per a una educació confinada, avui hem demanat a Dimas Fàbregas que ens parli sobre la importància que pot tenir l’art en aquesta tasca de promoure aprenentatges de valor a distància. Aprenentatges per ajudar-nos a entendre el món que ens envolta i intervenir-hi.

L’hi hem demanat a en Dimas perquè l’escola de la qual és mestre i director, La Immaculada de Vilassar de Dalt, destaca pel seu tractament de totes les expressions artístiques dins dels processos d’aprenentatge dels seus infants i ell en concret és un mestre inquiet i amb molta experiència que a més creu fermament que l’art millora l’educació.