Institut de Ciències de l’Educació de la UAB

L’ICE i l’IOC llancen una iniciativa d’assessorament sobre virtualització de l’ensenyament

Des de l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) de la Universitat Autònoma de Barcelona i des de l’Institut Obert de Catalunya (IOC) volem posar al servei de la comunitat educativa els principis i les pràctiques que, en la modalitat de l’ensenyament a distància i en línia, se’ns han mostrat efectives amb relació a l’aprenentatge i l’acció tutorial al llarg dels nostres anys de feina en aquest tipus de docència.

No pretenem en cap cas dictar solucions o receptes universals i infal·libles per a fer front a l’actual situació, perquè no en tenim, sinó explicar allò que per a nosaltres ha estat clau a l’hora de treballar amb els nostres estudiants de Graduat en Educació Secundària. Ho farem tant des del vessant organitzatiu de l’equip docent com des del vessant de docència directa amb l’alumnat a través del campus virtual. I que a partir d’allò que l’experiència ens ha mostrat que era útil per a nosaltres, el professorat de l’ensenyament presencial en pugui extreure idees i reflexions d’aplicació pràctica i concreta a la situació actual.

Com hem pensat fer-ho?

Elaborarem un seguit de càpsules de vídeo tractant aspectes concrets a tenir en compte en l’ensenyament virtual. Però és imprescindible partir de les inquietuds i necessitats del professorat.

És per això que entre dilluns 20 i dimecres 22 d’abril animem el professorat que vulgui participar d’aquesta iniciativa a enviar-nos els seus dubtes a través del formulari de la part inferior al que haureu d’accedir sota el vostre compte d’Xtec. Les aportacions del professorat seran la base del contingut de les càpsules de vídeo que farem.

Equip de treball ICE-IOC Aprenentatge en entorns virtuals

Accediu al formulari

« »