La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació ha posat en marxa un espai per ajudar a practicar ciència amb una mica de fonament. Jo personalment crec que ens convindria fugir una mica dels experiments una mica de “professor Bacterio” que podem trobar per la xarxa que no tenen gaire presents  els principis de l’aprenentatge de les ciències. Encara que els prenguem una mica com a entreteniments, només fer per fer és perdre oportunitats. Per això val la pena confiar en els experts.

La web es diu Surt de Recerca per Catalunya. Segons ells mateixos diuen “Durant aquestes setmanes insòlites que el #COVID19 ens fa quedar a casa, hem pensat que practicar la ciència pot ser una bona manera de passar les estones, i si, a més a més, fer-ho ens pot fer guanyar un premi millor que millor, oi?”

Per exemple, “Aquesta setmana posem tota l’atenció en Isaac Newton, un dels científics més destacats de la història. Va ser  físic i matemàtic i va fer un dels descobriments més importants de tots els temps.  Us proposem que experimenteu amb les Lleis de Newton.” A més, de cada tema proposen experiments diferents per a que tothom en tingui un adequat a la seva edat:

De 2 a 7 anys
De 8 a 12 anys
De 13 a 17 anys

I com a cirereta ens diuen “Recorda que si ens envies un vídeo a través de les xarxes amb l’ètiqueta #CanCiencia, en català, de màxim 3 minuts, explicant-nos el resultat del teu experiment entraràs en el sorteig d’una impressora de butxaca Sprocket, gentilesa d’HP.”

Hem pensat que pot ser un recurs interessant per a molts docents que aquests dies heu de fer arribar propostes als vostres alumnes.