Ciències de l'Antiguitat UAB

El blog del grau de Ciències de l'Antiguitat

febr. 26 2015

El grau de Ciències de l’Antiguitat de la UAB

Posted in |


Has vist les paraules en grec en l’encapçalament d’aquesta pàgina?

A ‘Ciències de l’Antiguitat, UAB’ t’ensenyarem no només a traduir-les, sinó sobretot a interpretar-les per saber què volen dir i què ens poden voler dir, a nosaltres. La frase és d’un savi grec, Protàgoras d’Abdera, que situa l’home al centre del seu pensament. Potser aquesta és la principal ensenyança que hem rebut dels grecs, que van fer giravoltar les reflexions, les expressions literàries i artístiques i les recerques científiques entorn de l’home i de la seva condició. Hereus seus foren els romans. El comediògraf Terenci reformula aquesta idea: Homo sum: humani nihil a me alienum puto.

A hores d’ara, en un moment en què el nostre món ens apareix canviant a un ritme vertiginós, en què fins i tot la postmodernitat sembla caduca, nosaltres girem la mirada als grans clàssics, que no passen mai de moda: tenen una garantia provada de més de 2500 anys.

El títol de Grau de Ciències de l’Antiguitat UAB et proposa l’estudi de les llengües i de les cultures antigues en el seu context històric. I fa especial incidència en les disciplines de l’arqueologia, la història, l’orientalística i l’egiptologia per aconseguir una visió integral i completa del món antic.

El grau de Ciències de l’Antiguitat es basa en una visió àmplia i multidisciplinària de l’Antiguitat, cosa que el distingeix marcadament d’altres propostes universitàries.

Voleu més informació sobre el grau de Ciències de l’Antiguitat?

Visiteu el web dels estudis de la UAB