Ciències de l'Antiguitat i Estudis Clàssics UAB

El blog del grau d'Estudis Clàssics i del grau de Ciències de l'Antiguitat

febr. 16 2017

El vell futur de la democràcia Conferència de Pedro Olalla

Posted in General |

Debats
Vella Europa, noves utopies
Dilluns 20 de febrer, a les 18:30 al CCCB

Conferència de Pedro Olalla

Europa envelleix demogràficament. Ho fa també políticament? Ideològicament? És la democràcia, com a projecte in fieri, compatible amb un envelliment social entès per molts com a conservadorisme, dependència i renúncia? Són aquests, realment, atributs necessaris de l’envelliment?

En el context de les actuals maniobres del poder econòmic per aconseguir el poder polític –o, dit d’una altra manera, en el context de l’anomenada «crisi»–, una reconsideració de les antigues idees gregues associades a la política i la democràcia, feta des de la complexa i emblemàtica perspectiva de la Grècia actual, podria aportar a una ciutadania que envelleix –i, sens dubte, pateix de manca de virtut política–, una necessària actitud d’alerta i una ocasió per qüestionar, de manera constructiva, el món en què vivim.

Més informació: http://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/el-vell-futur-de-la-democracia/225701


This entry was posted on Dijous, 16 febrer, 2017 at 14:06 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.

Els comentaris estan tancats.