Unitat de Formaci├│ i Autoaprenentatge (SdL)

Intel┬Ělig├Ęncia col┬Ělectiva al servei de la formaci├│: [2] Bloc d'estrat├Ęgies per a l'aprenentatge de lleng├╝es

febr. 22 2018

Autonomia i estrat├Ęgies d’aprenentatge

Posted in General by Enric Serra Casals |

El treball aut├▓nom dels estudiants ├ęs un element imprescindible en la realitzaci├│ de qualsevol aprenentatge, tamb├ę en l’aprenentatge de lleng├╝es. Independentment de la manera de treballar dels aprenents, de les hores de pres├Ęncia dels cursos i dels espais i recursos que fan servir (centres d’autoaprenentatge de lleng├╝es, entorns d’aprenentatge personal, biblioteques, recursos d’aprenentatge informal, etc.), l’autonomia ├ęs un component clau, que s’ha revalorat actualment en l’Espai Europeu d’Educaci├│ Superior. La Universitat Aut├▓noma de Barcelona, i en particular el Servei de Lleng├╝es, han optat per donar un paper destacat a l’autonomia en l’aprenentatge de lleng├╝es. Aquest bloc s’adre├ža al professorat del Servei de Lleng├╝es a fi que pugui fomentar l’autonomia de l’aprenent. Aquesta eina parteix del concepte d’intel┬Ělig├Ęncia col┬Ělectiva i ├ęs oberta a les aportacions dels formadors i se’n nodreix. La Unitat de Formaci├│ i Autoaprenentatge gestiona, en aquesta fase inicial de l’eina, la recollida de comentaris, eines, recursos del professorat. El bloc cont├ę:

1) una reflexi├│, recursos i bibliografia per al treball amb les estrat├Ęgies d’aprenentatge de lleng├╝es;

2) una guia d’ajut al professorat per elaborar materials que fomentin l’autonomia de l’aprenent;

3) una reflexi├│ sobre una de les eines autonomitzadores m├ęs destacades en l’aprenentatge de lleng├╝es, el Portfolio Europeu de les Lleng├╝es del Consell d’Europa.

Com fer servir aquest bloc
Aquest bloc ├ęs una eina al servei del professorat del Servei de Lleng├╝es que es nodreix de les aportacions de totes les persones que hi vulguin participar. El professorat, doncs, pot consultar el bloc, traslladar a l’aula els recursos o reflexions oportuns i, sobretot, aportar les eines o reflexions que consideri adients, seguint una filosofia d’intel┬Ělig├Ęncia col┬Ělectiva. La Unitat de Formaci├│ i Autoaprenentatge ├ęs l’encarregada de recollir el retorn dels usuaris i gestionar-lo al bloc.


No hi ha comentaris