Diaris dispersos. Bartleby reglamenta.

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Bartleby va perdre una part de la seva min√ļscula fe en el corporativisme. Observ√† el r√®gim tripartit de la representaci√≥ universit√†ria (estudiants, professors i administratius i treballadors) i ¬†qued√† esparverat despr√©s de fer el c√†lcul del cost econ√≤mic de les comissions i juntes (d‚Äôacord amb el jornal de cada membre). Com un malson, imagin√† la ¬†revivisc√®ncia del r√®gim polisinodial de la Monarquia hisp√†nica.

¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬†¬† Quan va despertar, va dissenyar un m√≥n de pon√®ncies especialitzades ad hoc que naixien i morien amb curta i limitada vida, despr√©s d‚Äôacomplir els seus objectius i fixar per escrit les seves conclusions. Tot aix√≤ quedava lligat per la pres√®ncia, tamb√© temporal, del ‚ÄúDictador del curs‚ÄĚ (dictator annus) , una figura que ell assegurava que es basava en l‚Äôantiga Roma i que assimilava aquest per√≠ode docent a una campanya militar concreta.

***

Esta entrada ha sido publicada en Sin categoría y etiquetada como , , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.