Les ciutats després del covid. Conferència virtual dijous 4 de febrer 18,30 hores.

El debat sobre les formes compacta i dispersa de les ciutats va ser molt intens a finals del segle XX i començaments del segle XXI. Després, va decaure una mica gràcies a un cert consens dels acadèmics i dels tècnics, clarament favorable a les línies concentrades i a l’augment de les densitats. No obstant, la irrupció de la pandèmia del covid 19 ha fet trontollar  aquesta percepció.

La idea d’aglomeració fa aigües. A més, encara que el deteriorament s’endreci, alguns fenòmens han pres carta de naturalesa i hauran d’incidir en la configuració del territori: el tele-treball, la vida viscuda a través de les pantalles (i no com a substitut), la compra per internet, etc. En la mateixa direcció caminen el cotxe autònom i la inquietant visita dels drons.

De fet, no estem davant novetats radicals. Nihil novum sub sole. Ja veurem com la història ha viscut situacions similars i, a tots els casos, aquestes han tingut una influència clara en la manera de viure i de moure’s sobre el territori. Xerrarem d’aquestes coses gràcies a l’impuls de l’AULA D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA TIMÓ, dels ajuntaments de Montgat i Tiana.

Tindré l’honor de fer-ho demà dijous a les 18,30. Ho podeu seguir a you tube:

https://www.youtube.com/watch?v=DzDAUeN32YM&feature=youtu.be

Fotos de stock gratuitas de adulto, afuera, aire libre

 

(Foto:pexels.com).

***

Acerca de Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Esta entrada fue publicada en General. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *