Homenatge a Duguit.

A l’àrea metropolitana de Barcelona existeixen diversos dipòsits d’aigua potable, situats en punts alts de cara a garantir la seva distribució per simple joc amb la gravetat. El moment de màxim consum se situa entre les set i les vuit del matí.

Els dipòsits tenen aigua disponible sols per un dia. Això vol dir que el treball d’extracció d’aigua (de pous o superficial) i bombeig elèctric cap als dipòsits ha de ser constant. Una bella expressió del principi de continuïtat dels serveis públics.

 

Central del concessionari AGBAR a Cornell'à de LLobregat, obra d'Amargós i Samaranch. Encara que també servei com a Museu de les Aigües, una part de les seves instal·lacions segueix en funcionament efectiu.

Central del concessionari AGBAR a Cornell’à de LLobregat, obra d’Amargós i Samaranch. Encara que també serveix com a Museu de les Aigües, una part de les seves instal·lacions segueix en funcionament efectiu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pou per a l'extracció d'aigües subterrànies del Llobregat, situat al lloc indicat a la fotografia anterior (Cornellà de Llobregat). És de fabricació francesa, de principis del segle XX i amb una curiosa influència de l'Art Déco.

Pou per a l’extracció d’aigües subterrànies del Llobregat, situat al lloc indicat a la fotografia anterior (Cornellà de Llobregat). És de fabricació francesa, de principis del segle XX i amb una curiosa influència de l’Art Déco.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Acerca de Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Esta entrada fue publicada en Derecho administrativo, Diarios de un profesor disperso, General. Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.