Optimisme cosmològic.

……1.-Magnífica conferència, el 20 de març, del Dr. Jordi Miralda, a Terrassa, organitzada per la infatigable Agrupació Astronòmica de Terrassa, amb el títol  “Present i futur de la vida a l’univers”.

 .

        2.-Per a començar, va exposar una comparació ja famosa: si la vida de l’univers hagués durat un any, la història humana a penes apareixeria als últims segons del dia 31 de desembre. Seguidament, va exposar la tesi de l’expansió creixent del cosmos. Aquesta constatació complica la recepció dels missatges o senyals lumínics que ens podrien arribar d’altres civilitzacions. Cada cop estem més lluny. Agreuja, a més, la possibilitat de que estem situats en escales temporals diferents i, per tant, la comunicació seria gairebé impossible. La paradoxa de Fermi i la legió dels escèptics, en definitiva, sembla que han pres la davantera.

 . 

        3.-Però, en el darrer punt, la xerrada sí que va ser clarament optimista. El Dr. Miralda es va arriscar a pronosticar que, abans de l’any 3000, és possible que ja estiguem vivint fora de la Terra. Allà, un cop creada l’atmosfera necessària, tot serà més  fàcil, ja que la inexistència de la gravetat ens permetrà transportar amb facilitat els materials que necessitem (i que són abundants a l’espai).

.

…..Va insistir el Dr. Miralda que la condició principal era evitar l’autodestrucció. Aquest serà el camp del Dret, per cert. Aquesta profecia em va recordar una mica la confiança en el futur de Julian L. Simon, que ja va mantenir a ratlla a Paul Ehrlich i als  apòstols del creixement zero. Però parlar del mestre Simon ens obligaria a omplir milions de pàgines d’admiració.

Escepticisme en el contacte amb altres civilitzacions. Optimisme per a crear una nova Terra.

Escepticisme en el contacte amb altres civilitzacions. Optimisme per a crear una nova Terra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jordi Miralda : perspectiva optimista si no ens autodestruïm.

Jordi Miralda : perspectiva optimista si no ens autodestruïm.

 

 

 

 

 

 

 

 

***

Acerca de Joan Amenós Álamo

Professor de Dret Administratiu
Esta entrada ha sido publicada en Diarios de un profesor disperso, General y etiquetada como , . Guarda el enlace permanente.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *