Creative Commons ( CC ) és una corporació sense ànim de lucre fundada amb l’objectiu d’oferir un tipus de llicències a aquelles persones que volen cedir gratuïtament a tercers drets sobre les seves obres com els ofereix la Llei de la propietat intel·lectual. Molts usuaris volen compartir la seva obra i la possibilitat de reutilitzar, modificar i distribuir amb altres usuaris. Aquestes llicències permeten a l’autor decidir quins drets es reserva i quins drets cedeix a altres usuaris.

Les Creative Commons ofereixen un conjunt bàsic de sis llicències de propietat intel·lectual, que poden ser aplicades a qualsevol tipus d’obra, incloent treballs educatius, música, fotografies, bases de dades, informació pública i governamental, entre altres tipus de materials. Les úniques categories d’obres per les quals CC no recomana usar les seves llicències són de programari i maquinari. Tampoc no hauria d’aplicar les llicències en obres que no es puguin protegir per la propietat intel·lectual o estiguin inclosos en el domini públic.

10+

No hem resolt el teu dubte?

Fes una consulta