Si esteu interessats en publicar en accés obert teniu a l’abast diferents opcions:

1.- Utilitzar el repositori institucional de la UAB:

Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD) on podreu autoarxivar la vostra producció científica per tal de fer-la accessible lliurement i gratuïta per Internet. En la pàgina web Accés Obert  trobareu les dues vies habilitades per autoarxivar les vostres publicacions.

Si els documents que voleu dipositar han estat publicats per editors comercials cal que verifiqueu prèviament:

Publicant els documents finals de les vostres recerques finançades amb el Plan Nacional o amb el programa Horitzó 2020 al DDD compliu amb els requeriments que preveuen aquests organismes finançadors de publicar en obert.

2.- Publicar en revistes d’accés obert:

Si l’opció que escolliu és la de publicar en revistes d’accés obert podeu consultar el directori DOAJ (Directory of Open Access Journals) per conèixer les revistes que publiquen tots els seus continguts en obert. Per a revistes de l’àmbit hispà consulteu Redalyc o bé el Servei de Revistes Digitals de la UAB (http://revistes.uab.cat)

 3.- Publicar en revistes híbrides:

Cada vegada més hi ha editors que permeten publicar en obert articles que formen part de revistes de pagament a través del que s’anomena Gold Open Access. Per tal que aquests articles puguin ser publicats en obert, l’autor de l’article, el grup de recerca o la institució on pertanyen han d’abonar una quantitat a l’editor. La resta dels articles de la revista només poden ser consultats pels usuaris que hagin abonat la quota de subscripció.

Com exemple podeu veure Springer Open Choice que permet als autors publicar en accés obert en la majoria de revistes de pagament de Springer.

El preu pot oscil·lar entre 2.000-3.000€ i aquesta despesa sol ser imputable als costos dels projectes finançats.

1+

No hem resolt el teu dubte?

Fes una consulta