Adquisici贸 d’actius dels bancs

El R.D.-Ley 7/2008 permet a l鈥橢stat adquirir t铆tols emesos pels bancs. Es tracta d鈥檜na mesura dirigida a conferir liquidat a les entitats de cr猫dit. Ara b茅, genera forces dubtes. Entre ells, si 茅s possible qualificar-la com un ajut p煤blic i, en cas afirmatiu, quina incid猫ncia tindr脿 el Dret de Defensa de la Compet猫ncia; en particular, l鈥檃rt. 87 TCE. Un altre dubte 茅s si l鈥橢stat pot esdevenir accionista de les entitats de cr猫dit i, en el seu cas, quin paper ha de tenir. Respecte a la 煤ltima q眉esti贸, val la pena llegir l鈥檃punt que fa en Jos茅 Mar铆a Garrido, catedr脿tic de Dret Mercantil de la Universidad de Castilla-La Mancha, al diari 鈥淐inco d铆as鈥 ahir 22 de desembre de 2008. Tamb茅 es interessant l鈥檃rticle de 鈥淓l Pa铆s鈥 de 9 de desembre que m鈥檋a enviat en Sergio (gr脿cies): 鈥淏ruselas opta por el realismo en la inyecci贸n de capital p煤blico a la banca鈥.

About Carles G贸rriz L贸pez

Professor Titular de Dret Mercantil. Aficionat al cine, a la literatura i a fer esport.
This entry was posted in Competencia y propiedad industrial and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.