Llengües i llengua
Blogs de la UAB | De tot una mica en llengües

Posted
12 febrer 2015 @ 5pm

Posted in
General

Jocs de llengües

L’avi que buscava un esquimal per la ràdio: un cas real o una campanya de màrqueting?

Un vídeo aclareix què hi havia darrere la història d’en Pere, que buscava algú que l’ajudés a aprendre el kalaallisut a través d’una falca radiofònica

“Hola, em dic Pere, i això és un missatge per a qui conegui el dialecte esquimal kalaallisut”. La petició d’aquest avi que volia sorprendre la seva néta –que estava a punt de casar-se amb un groenlandès– fent un discurs en l’idioma del noi durant el casament, ha encuriosit durant els últims dies molts oients de ràdio catalans, que es preguntaven si es tractava d’una història real o bé de la primera part d’una campanya de màrqueting que es resoldria més endavant.

I la resposta és que tant els uns com els altres tenien raó. La recerca d’en Pere és una història real, però alhora formava part  d’una campanya de l’Associació Catalana de Ràdio (ACR) –una entitat que agrupa les emissores privades catalanes– per demostrar l’eficàcia que tenen les falques de ràdio, que han estat capaces de trobar solució per a un cas aparentment impossible. La mateixa entitat explica en un vídeo que, un cop es va començar a emetre l’anunci, en Pere va rebre “desenes de trucades intentant ajudar-lo” i que, finalment, va entrar en contacte amb el Jan, un esquimal que viu a Vic i que parla el kalaallisut.

Segons el vídeo, en Pere ha estat capaç d’aprendre’s un petit discurs en aquest llengua, alhora que l’ACR ha demostrat que anunciar-se a la ràdio “pot aconseguir impossibles”.


No Responses to “ Jocs de llengües”


There are no comments yet. You could be the first!

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.