Cuidabloc

El Blog d'Infermeria a la UAB

gen. 07 2017

Formació

Posted in |

Sessions de Formació que oferta la Biblioteca per el curs 2016/2017. Podeu consultar tota l’oferta del Servei de Biblioteques al web: https://websb.uab.cat/formacio/. En aquesta pàgina trobareu el calendari amb totes les sessions que s’oferten,horaris,dies i ubicacions. En aquest mateix web, podeu realitzar la inscripció, i rebreu una confirmació de forma automàtica. Els cursos són gratuïts.

Si necessiteu cursos a mida o voleu proposar altres dies o horaris podeu possar-vos en contacte amb la biblioteca, passant pel taulell o per correu electrònic a Bib.vhebron@uab.cat .

Lloc: Sala d’Informàtica de la Facultat de Medicina.Planta baixa.Hospitals Vall d’Hebron. Barcelona. Consulteu el web de formació per trobar la ubicació de la resta de les sessions que es programen

Dies i horaris: Segons calendari establert al web o a concertar. Els cursos es realitzen a mida amb una durada d’una hora i mitja o dos hores.

PROPOSTES DE FORMACIÓ DE LA NOSTRA BIBLIOTECA:

  • PUBMED: proporciona informació mèdica autoritzada sobre medicina, infermeria, odontologia, veterinària, sistemes de salut, ciències preclíniques i molts altres temes relacionats amb les ciències de la salut. Creada per la National Library of Medicine, MEDLINE utilitza MeSH (Medical Subject Headings) un índex de termes amb estructura jeràrquica que permet ampliar les possibilitats de cerca sobre les més de 4.600 revistes biomèdiques de la base de dades.
  • WEB OF SCIENCE (WOS): Base de dades per a investigadors de qualsevol disciplina, entre molts altres indicadors permet conèixer el Factor d’Impacte de revistes, les cites rebudes d’un article i el factor-h.
  • SCOPUS:  Base de dades de l’editorial Elsevier que permet conèixer diversos índexs de qualitat de les revistes, les cites rebudes d’un article i el factor H dels autors
  • Fonts d’informació per a Infermeria: aprendre a identificar els recursos que tenim d’infermeria i com treure partir de les bases de dades pròpies de la nostre disciplina. Cuidatge, Enfispo i Google Acadèmic. Ús del metacercador Trobador+ per tal de localitzar literatura infermera dins de la UAB.
  • Mendeley Institucional bàsic: Gestor de referències bibliogràfiques i xarxa social acadèmica. Permet importar referències (des de bases de dades, revistes o catàlegs), organitzar-les, compartir-les amb altres usuaris i incloure-les com a citació en els treballs.
  • Cinahl complete: Base de dades d’Infermeria: Base de dades especialitzada en infermeria i disciplines afins que proporciona accés complet a més de 1.300 revistes electròniques. El curs et capacitarà per saber cercar allò que necessites (p.ex., EBPs), interpretar els resultats i gestionar-los