Cuidabloc

El Blog d'Infermeria a la UAB

maig 26 2017

Adeu Cuidabloc !

Posted in General by Marta Miquel |

Estimats i estimades
Aquest no és un post de comiat, sinó un post de comunicat d’un canvi.
Com ja sabeu, Cuidabloc va nèixer amb la idea de crear una via d’informació i comunicació per als estudiants, professors i professionals d’Infermeria i entra d’altres objectius hem volgut difondre els serveis, recursos i activitats de la Biblioteca, ajudar als nostres usuaris en l’adquisició de competències informacionals integrant-t’hi les noves tecnologies, facil·litant així la seva tasca en els estudis, la docència i la investigació.
En definitiva…. ser un canal de comunicació entre la Biblioteca i els seus usuaris.
La tasca d’elaboració dels post ha estat molt satisfactoria, doncs ens ha permés assolir l’objectiu de comunicació amb els nostres usuaris, d’una manera (pensem) divertida, dinàmica i creativa. Això però, no esdevè un comiat… sinó un canvi de model.
En breu us anunciarem des del Servei de Biblioteques la creació d’unes guies temàtiques, que supliran en contingut la raó de ser d’aquest bloc.
És per això que us volem donar les gràcies per les vostres idees i aportacions i ens veiem bèn aviat en aquest nou format que us oferirem i que de segur no solament serà un nou vehicle de comunicació sinó una eina força enriquidora per a tots.

Fins ben aviat
Marta Miquel


No hi ha comentaris

febr. 24 2017

Llibres per a la preparació del EIR

Posted in Noves adquisicions by Marta Miquel |

A partir d’ara podeu localitzar al catàleg els MANUALES DE ENFERMERÍA  (Manual Amir Enfermería) per a la preparació del EIR ( Infermer intern resident)
La Biblioteca Josep Laporte ha rebut dos packs complets  de la Acedemiaeir  i ja es troben integrats al catàleg de la UAB.

infer

Cada pack conté 17 manuals d’especialitats d’infermeria i un llibre amb les preguntes dels exàmens  EIR, dels darrers 10 anys comentats.

Poddeu consultar aquí, la disponibilitat, i recordeu que podeu recollir els llibres a la vostra biblioteca de referència de la UAB quen sol·liciteu la reserva.

 

 

 

Imatge extreta d’aquí.


1 comentari

febr. 15 2017

Sessions de formació Febrer – BIBLIOTECA DE MEDICINA I INFERMERIA DE VALL D’HEBRON-BCN

Posted in Cinahl, Formació by Marta Miquel |

Sessions de formació Febrer – BIBLIOTECA DE MEDICINA I INFERMERIA DE VALL D’HEBRON-BCN

CINAHL complete: base de dades d’Infermeria : Base de dades especialitzada en infermeria i disciplines afins que proporciona accés complet a més de 1.300 revistes electròniques. El curs et capacitarà per saber cercar allò que necessites (p.ex., EBPs), interpretar els resultats i gestionar-los

Dimarts 21  Horari: 14:00-15 :30 h. Aula informàtica 2 de la UD Vall d’Hebron (Planta baixa)

descarga

 

Si voleu apuntar-vos,sols teniu que trucar al 934894085/934285012 , enviar un correu bibvhebron@uab.cat o adreçar-vos al taulell de la biblioteca.

Per consultar la resta de sessions ofertes per les Biblioteques de la UAB, consulteu la pàgina de formació del SdB, on també podeu realitzar la inscripció on-line.

Recordeu que a la pàgina FORMACIÓ del bloc podeu trobar tota l’oferta de sessions de la Biblioteca i que podeu proposar el dia i l’hora que millor us convingui.


No hi ha comentaris

gen. 27 2017

Noves adquisicions a la biblioteca

Posted in Noves adquisicions by Marta Miquel |

Volem compartir amb vosaltres les noves adquisicions que han entrat aquesta setmana a la biblioteca i que podeu consultar a l’expositor de la mateixa.
Són exemplars relacionats amb la cura infermera als nounats i pensem que seran del vostre interés.

Aquí teniu la relació dels llibres que hem incorporat:

Bras. Pediatria en atención primaria
• Herdman. Diagnósticos enfermeros. Definiciones y clasificación
• Iñon. Urgencias en pediatría
• Lippincott William. Enfermería fácil. Enfermería pediátrica
• Morro. De guardia en Neonatología
• Tamez. Enfermería en la unidad de cuidados intensivos neonatal
• Carr. Cómo sobrevivir a la adolescencia de los hijos
• Vitoria. Cuidados del bebé
• Tazón . Relación y comunicación
• Soatesa. Cuidados enfermeros centrados en el niño

works-5328-cover-w_800-q_95-jpg

 

(imatge extreta d’aquí)

i us recordem, que a part de consultar-los al nostre expositor, els podeu localitzar al catàleg, així com disposar d’ells en préstec en qualsevol moment.

 


No hi ha comentaris

des. 01 2016

Art a la Biblioteca

Posted in Biblioteca Informacions by Marta Miquel |

Amb l’eslogan “EL PAS PINTA aquest any hem organitzat una petita exposició de pintura a la Biblioteca.

Les autores som personal de la Biblioteca i de la Unitat Docent de Vall d’Hebron.

De l’1 al 23 de desembre trobareu exposades 10 obres d’Ester Gómez, Marta Miquel i Dolors Sitjà.

sense-titol

Us convidem a que ens feu una visita i gaudiu de les pintures que hem expostat.

L’horari serà el mateix que el el d’obertura de la Biblioteca, de 8.30 a 20.30

Esperem que us agradi!!


No hi ha comentaris

nov. 25 2016

Campanya un euro, un llibre

Posted in General by Marta Miquel |

Del 28 de novembre al 9 de desembre  , a diverses biblioteques del SdB de la UAB  i a la Biblioteca Universitària de Medicina i Infermeria Vall d’Hebron, trobareu una parada amb llibres i revistes que us podreu emportar a canvi d’un donatiu d’1 € per exemplar.

1euroFAS2

 

Enguany els fons recaptats s’adreçaran a incrementar fons documentals necessaris per a la docència i recerca, i la millora de les prestacions dels serveis bibliotecaris.

paradeta

 


No hi ha comentaris

nov. 14 2016

Presentació a la Biblioteca del CO d’Infermeres i Infermers de Barcelona

Posted in Bibliografia, Novetats by Marta Miquel |

El proper dimecres 16 de novembre, es presenta el llibre: El sentimiento del intestino, de la infermera Leonor Martín Monge

L’autora és infermera de professió i nutricionista i homeòpata i en el seu llibre ens explica  com desintoxicar l’intestí a través d’in canvi d’hàbits -sobretot alimentaris– i de la hidroteràpia del còlon. Fer-ho correctament, ens ajudaria a superar amb èxit diferents malalties.

intesti

Però, què és el que hem de fer? En primer lloc, descobrir com funciona un òrgan del que en general no en sabem res i, en segon lloc, aplicar un simple canvi d’hàbits que pot ajudar-nos a superar amb èxit multitud de malalties, dolències i molèsties.

Quan: Dimecres 16 de novembres a les 18:30 h.

On: Àrea Social del COIB (1ª planta) C/ Pujades, 350 Barcelona
La presentació anirà a càrrec de la infermera Sandra Gómez Valor i ha estat organitzada per la Biblioteca  del Col·legi

Trobareu aquí més informació així com l’enllaç per a la inscripció gratuïta.


No hi ha comentaris

nov. 10 2016

DIGUES LA TEVA. Enquesta de satisfacció

Posted in Biblioteca Informacions by Marta Miquel |

Periòdicament, el Servei de Biblioteques de la UAB elabora una enquesta, adreçada a tots els seus estudiants, professors, investigadors i personal d’administraci� i serveis (PAS), que té la missió de valorar el grau de satisfacció de tots els usuaris de les biblioteques de la UAB.

En aquesta enquesta es presenten els diversos recursos i serveis que ofereixen totes les biblioteques i es demana als enquestats que valorin la qualitat i la idoneitat d’aquests serveis.

L’objectiu final d’aquesta enquesta, no és només conèixer si la comunitat universitària de la UAB valora bé, o no, les seves biblioteques, siné que el que es pretén és recollir les opinions i valoracions dels usuaris per tal de poder adequar els serveis i els equipaments de les biblioteques a les necessitats reals dels seus usuaris.

Per tant, és molt important per a les Biblioteques de la UAB obtenir el màxim nombre d’enquestes contestades, per tal d’aconseguir una mostra representativa de les opinions de les diferents tipologies d’usuaris de la comunitat universitària de la UAB.

El formulari de l’enquesta es rep a través del correu electrènic de la UAB, o bé a través del Campus Virtual. Però també hi podeu accedir mitjançant aquesta URL:

https://enquestes.uab.cat

El 30 de novembre finalitza el termini per a omplir l’enquesta.

Us animem a contestar aquest qüestionari per a poder millorar el servei ofert pel Servei de Biblioteques de la UAB!

 


No hi ha comentaris

nov. 02 2016

Exposició pública de l’autoinforme per a l’acreditació dels Graus de Medicina, d’Infermeria i de Fisioteràpia de la Facultat de Medicina

Posted in Biblioteca Informacions by Marta Miquel |

Des del dia 31 d’octubre al 4 de novembre de 2016 l’autoinforme d’acreditació elaborat pel Comitè d’Avaluació Intern (CAI) de la Facultat de Medicina per a l’acreditació del Grau de Medicina, d’Infermeria i de Fisioteràpia estarà publicat al web del centre i a disposició de la comunitat universitària.

Les persones interessades en fer suggeriments i comentaris, els poden dirigir per escrit a l’adreça electrònica del deganat de la Facultat de Medicina (dg.medicina@uab.cat) indicant l’assumpte “Comentaris a l’autoinforme”. El termini per l’enviament d’aquests escrits finalitza a les 17:00 hores del dia 4 de novembre.

Aquest autoinforme es presentarà, per a la seva aprovació si escau, a la Junta Permanent que serà l’aforament per a discutir tots els suggeriments i comentaris rebuts. En posterioritat a la Junta Permanent, l’autoinforme es tramitarà a l’Agència de Qualitat Universitària (AQU) per a iniciar el procés d’avaluació per part del Comitè d’Avaluació Extern (CAE).

És imprescindible superar amb èxit l’acreditació de les titulacions per a poder continuar amb l’encàrrec docent que tenim establert. D’altra banda, també ha de representar un reconeixement molt important per a tota la Facultat i un fort estímul per seguir en la línia de la millora contínua dels estudis que impartim cercant la màxima qualitat possible.

Autoinforme d’Acreditació de la Facultat de Medicina.


No hi ha comentaris

oct. 20 2016

Donatiu Enfermeria S21

Posted in Bibliografia, Noves adquisicions by Marta Miquel |

L’editorial DAE ha donat a la biblioteca, tot un seguit d’exemplars de la col·lecció que de ben segur ja coneixem tots:

Enfermería S21

Enciclopedia-de-enfermeria-3-libros-de-regalo-20150113104615

Imatge extreta d’aquí

Aquesta col·lecció ( de la que  ja en disposàvem a la biblioteca) s’ha realitzat íntegrament per professionals ( docents i clínics) del nostre país. Els exemplars que ens han regalat són:
– Enfermería Comunitaria I
Enfermería en psiquiatría y salud mental
Farmacología en enfermería
Enfermería de la mujer
Enfermería del niño y el adolescente I
Enfermería del anciano
Enfermería del niño y el adolescente II

Podeu localitar-los al catàleg del SdB

 


No hi ha comentaris

Next »