Poder controlar l’estrès redueix el seu impacte negatiu

Un estudi dut a terme pel grup de Neurobiologia del estrès i l’addicció i publicat a la revista , demostra que, malgrat els efectes negatius que l’exposició a l’estrès exerceix a curt i llarg termini, hi ha diversos factors que podrien mitigar el seu impacte. ‘Hem observat en models animals que la possibilitat d’exercir control sobre la font d’estrès és un d’aquests factors’ – explica la Dra. Roser Nadal, que ha coordinat l’estudi juntament amb el Dr. Antonio Armario.

El treball, part de la tesi doctoral de Maria Sanchís, té diverses implicacions preventives en suggerir que les estratègies adreçades a incrementar la percepció de controlabilitat de l’estrès durant l’adolescència podrien mitigar l’impacte negatiu de les experiències estressants a l’etapa adulta i reduir la vulnerabilitat a algunes psicopatologies.

Podeu accedir a l’estudi aqui

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Recerca i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.