Salut Mental i sèries de TV: Trastorns Obsessiu Compulsiu (TOC)

El 7 de juny es va fer la darrera sessió l’activitat “Salut Mental i les sèries de TV: tractament i estigma”. Aquesta va estar dedicada al Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC) i se’n va fer càrrec en Dr. Narcís Cardoner de la Unitat de Psiquiatria de l’Hospital Parc Taulí.

Per il·lustrar el TOC es van posar com exemples personatges de les sèries “Monk”, “The Big Bang Theory”, “Girls”, “Scrubs” i pel·lícules com “L’Aviador” i “Millor impossible”. A més dels símptomes principals es van ressaltar el patiment que suposa pels pacients aquests pensament i conductes intrusives, i es van comentar creences errònies com  l’associació entre TOC i genialitat o èxit professional, i idees estigmatitzants com quee amb esforç es pot superar el trastorn o que són persones egocèntriques i amb manca d’empatia.

Un cop finalitzada l’activitat, els alumnes realitzaran dues entrades al blog comentant aspectes estigmatitzants vers la Salut Mental que hagin identificat en mitjans de comunicació.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Antiestigma, Formació i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.