Al maig la CORE SM al Healthio, Pint of Science i la Setmana de la Ciència

El mes de maig va estar farcit d’activitats de divulgació científica en les que els membres de la CORE SM van participar activament:

HEALTHIO (3 al 5 de maig, Barcelona)
La fira Healthio va ser una experiència innovadora que tenia com a objectiu posar en contacte de forma interactiva a tots els agents implicats en salut: professionals sanitaris, pacients, investigadors i empresa.

La CORE SM va estar present a l’estand del Clúster de Salut Mental de Catalunya i mitjançant aquest, dos dels seus membres van participaran en els cicles de xerrades: en Lluís Capdevila va intervenir amb Tecnologia mHealth aplicada a l’estrès, i la Lydia Giménez, conjuntament amb l’Iván Alsina, amb PAMELA and the Moonwalker, en la que va explicar l’ús de sales snoezelen d’estimulació multisensorial i la realitat virtual immersiva per pal·liar el dolor i l’ansietat en nens que pateixen epidermolisi bullosa (pell de papallona).

També va participar l’Antoni Ramos-Quiroga, cap de Psiquiatria de Vall d’Hebron, amb una xerrada sobre el TDAH i l’aplicació de les noves tecnologies, com la realitat virtual, en el seu tractament.

[Clicant sobre les fotos podeu accedir als vídeos de les xerrades]

PINT OF SCIENCE (15 al 17 de maig, Barcelona)

Per segon any investigadors de la CORE SM i de l’Institut de Neurociències van participar en el cicle de xerrades de divulgació científica als bars Pint of Science.

L’Alicia Álvarez de la Unitat de Crisis de Barcelona (UTCCB) va fer una xerrada sobre Primers Auxilis Psicològics i el darrer dia es va explicar als assistents què era la Procrastinació i quines claus hi ha per vèncer-la. A més els companys Jaume Ferrer i l’Alfredo Miñano de l’INc van parlar de Neuroestètica i Neurocoaching.

 

 

SETMANA DE LA CIÈNCIA (28 de maig, Barcelona)
El darrer cap de setmana de maig es celebra al Parc de la Ciutadella la Festa de la Ciència, una sèrie d’activitats adreçades a apropar la ciència a la ciutadania a través de microxerrades, tallers, demostracions o debats per a públics de totes les edats.

Aquest any en Jordi Obiols va participar amb la microxerrada Esquizofrènia: on som?

Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats de divulgació. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.