Exposició: “The New Yorker: l’art de la portada”

Cartell exposicio The New YorkerUs presentem l’exposició The New Yorker: l’art de la portada”, que des d’avui omple de color les vitrines de la planta baixa de la Biblioteca.

La revista de capçalera dels novaiorquesos ha complert 90 anys de vida, 25 des que la vam començar a rebre a la Biblioteca. Entre els seus trets característics, destaquen la vocació cosmopolita, la qualitat dels col·laboradors, la ironia de les seves vinyetes i, naturalment, les portades.

Les portades il·lustrades de The New Yorker són una galeria d’art. Cada artista ha buscat reflectir-hi l’estat d’ànim de la ciutat, sense renunciar a la llibertat creativa ni, en alguns casos, a la controvèrsia. Hi ha portades satíriques i caricaturesques, n’hi ha de sofisticades, divertides i emotives. Paròdies, crítiques, denúncies però també celebracions i homenatges. Hi ha ocasions per fer broma dels polítics i de les absurdes servituds de la vida moderna, per reinterpretar les tradicions, per retratar els llocs més icònics de Nova York i per evocar les estacions de l’any, les festivitats i els petits plaers.

La nostra exposició vol ser una celebració de la bellesa i l’enginy d’aquestes portades. Per motius d’espai no podem exposar totes les que desitjaríem, així que n’hem escollit una cinquantena, amb representacions de totes les èpoques, però posant l’èmfasi en l’última década, 2005-2015.

Trobareu The New Yorker en paper a la segona planta de la Biblioteca. També el teniu disponible en DVD-ROM i en versió electrònica (adreceu-vos als taulells de la Biblioteca per a més informació).

Podeu demanar la llista dels números exposats a través del servei Pregunt@.


Les imatges de les portades anteriors a 2005 s’han obtingut del DVD-ROM The Complete New Yorker.


En voleu saber més?

Pàgina web de la revista

Obres sobre The New Yorker a les Biblioteques UAB

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.