Espionatge : el poder de la informació

Cartell exposicióSovint, quan parlem d’espionatge, tendim a pensar automàticament  en les pel·lícules de James Bond, la saga de Bourne o el anys de la “Guerra Freda”  i el conflicte armamentístic entre la Unió Soviètica i Estats Units. En realitat, l’espionatge i els espies, sempre amb l’objectiu de dominar, o controlar, existeixen en molts àmbits: polític, militar,  industrial, científic, o inclús social, tal com George Orwell havia previst en la seva obra 1984 o com actualment han deixat ben palès els casos destapats per Julian Assange o Edward Snowden.

En l’exposició Espionatge : el poder de la informació de la Biblioteca de Comunicació trobareu  reportatges d’investigació sobre  el tema, llibres de caire històric o novel·les. I, com no podria ser d’un altra manera, un bon grapat de pel·lícules d’aquest gènere, això sí la majoria d’elles basades en l’obra escrita d’autors com Ian Fleming  (James Bond),  Robert Ludlum (Bourne), Graham Greene (El factor humà. L’americà tranquil, El ministeri de la por,  El nostre home a L’Havana), Frederick Forsyth (El quart protocòl) o John Le Carré (El sastre de Panamà, El talp, La Casa Rúsia).

Trobareu l’exposició a les vitrines del vestíbul de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General des de l’1 de març. Podeu demanar el llistat de documents exposats a través del servei Pregunt@.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.