Novetats en DVD

The story of filmAquest mes us recomanem en primer lloc The Story of film: una odisea, una sèrie documental britànica (Channel 4) en 15 episodis d’una hora, en la qual l’historiador i crític de cinema Mark Cousins fa servir fragments de pel·lícules, entrevistes amb directors i imatges de localitzacions de tot el món per donar una visió de la història del cinema a nivell internacional, des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. S’inclouen entrevistes amb Abbas Kiarostami, Stanley Donen, Bernardo Bertolucci, Paul Schrader, François Truffaut i Lars von Trier, entre d’altres. La biblioteca ja contava amb aquesta sèrie en anglès (basada en el llibre homònim) però ara disposeu també de l’edició en castellà (que inclou la versió original amb subtítols en castellà o doblada en castellà)

Exilios

En segon lloc, Exilios, un pack amb quatre documentals “de viatges” de la directora belga Chantal Akerman: Del Este (D’Est, 1993), radiografia dels països de l’Est d’Europa desprès de l’enfonsament del comunisme. A Sur (Sud, 1999) la directora viatja a Jasper (Texas) on filma els testimonis i les seqüeles d’un linxament racial. Reflex també de les tensions racials és Al otro lado (De l’autre coté, 2002) on es filma el pas clandestí d’immigrants il·legals entre Mèxic i EEUU. A Allá (Là-bas, 2006) la cineasta des del seu pis de Tel Aviv reflexiona sobre ella mateixa: la identitat, la infància i l’exili.

Recordeu que podeu veure totes les novetats documentals a la pàgina Adquisicions d’aquest blog.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.