Nova subscripció: Book Citation Index

Book Citation Index

Encetem l’any 2015 anunciant-vos la subscripció de la UAB a Book Citation Index, una base de dades de Thomson Reuters que indexa llibres acadèmics: permet localitzar llibres i capítols de llibre, accedir al text complet (si estan disponibles a la UAB) i veure el nombre de citacions que han rebut. Book Citation Index forma part de la gran plataforma de literatura científica Web of Science.

La base de dades conté informació de més de 60.000 llibres, amb una taxa de creixement de 10.000 títols l’any. Es tracta de llibres publicats del 2005 en endavant, que han superat un procés de selecció que n’assegura la rellevància i la qualitat (per conèixer els criteris de selecció de Thomson Reuters, vegeu aquest document).

Book Citation Index és una base de dades multidisciplinar, dividida en dues branques: Social Sciences & Humanities i Science. Segons Thomson Reuters, la proporció del contingut és la següent: 61% de ciències socials, arts i humanitats i 39% de ciències.

Quins avantatges té?

  • Enriqueix les cerques a Web of Science: ara, a més d’articles i contribucions a congressos, també podreu recuperar llibres i capítols de llibre, i accedir al text complet si la UAB en té subscripció
  • Ofereix informació bibliogràfica molt completa i acurada
  • Indexa la bibliografia completa de cada llibre o capítol de llibre.
  • Proporciona el nombre de citacions rebudes per cada llibre o capítol de llibre. És una dada es pot utilitzar com a mesura d’impacte

A més, Book Citation Index pot ser d’especial interès per als investigadors de disciplines la producció científica de les quals tendeix a vehicular-se en forma de llibre; pensem en les ciències socials i les humanitats, àmbits en els quals els llibres tenen un gran pes.

Podeu consultar Book Citation Index des de qualsevol ordinador de la xarxa UAB i a través del servei d’Accés als Recursos Electrònics si esteu fora del campus.

Més informació a la web de l’editor

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.