CNT 1936-1939: Archivo cinematográfico de la Revolución española

CNT 1936-1939Us presentem aquest pack de 9 DVD, que inclou 39 documentals i 4 pel·lícules de ficció i que reuneix el més significatiu de la producció del Sindicato de la Industria del Espectáculo (SIE Films), pilar fonamental de la indústria cinematogràfica barcelonina, col·lectivitzada el 1936. Per fer-nos una idea de la seva importància només cal dir que el sindicat disposava de dos grans estudis amb 3 platós i que només durant el bienni 1936-1937 va arribar a produir més d’un centenar de pel·lícules.

Els documentals inclosos reflecteixen diferents aspectes de la guerra com els primers moments de la lluita contra el cop d’estat franquista (Bajo el signo libertario), els milicians que viatgen cap el front (Los Aguiluchos de la FAI), el treball a la rereguarda (En la brecha) els èxits de la revolució (Amanecer sobre España), a més de noticiaris (Momentos de España) i documentals de propaganda bèl·lica (Y tú ¿qué haces?).

Fotograma de: Reportaje del movimiento revolucionario en BarcelonaPer la seva banda, Aurora de Esperanza y Barrios Bajos destaquen entre la producció de ficció de la indústria col·lectivitzada; la primera, un antecedent del neorealisme, és un melodrama sobre el proletariat català, i la segona és una mostra de cinema policíac de contingut social.

Els DVD estan presentats per experts com Alfonso del Amo, Abel Paz , Heleno Saña, Miguel Íñiguez o José Luis Gutiérrez Molina, que també escriuen introduccions al fullet que acompanya aquesta edició.

En resum, una font primària bàsica sobre la història del cinema català, la propaganda de guerra i en general l’anarquisme i la Guerra Civil.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.