Novetats a la base de dades MyNews

La base de dades de premsa MyNews -consultable des d’alguns ordinadors de la Biblioteca- ha canviat d’aparença i ha incorporat algunes millores que la fan més eficaç i més senzilla d’utilitzar.

Mynews

En primer lloc, veureu que a la pantalla d’inici s’ha incorporat un quadre de cerca ràpida, que permet buscar una notícia sense especificar en quins mitjans. El quadre també informa del nombre de mitjans disponibles (actualment es buiden 1.041 fonts) i incorpora un comptador amb el nombre de consultes que s’han fet a la base de dades. En aquesta primera pàgina també hi trobareu “Les [notícies] més vistes de les últimes 24h” i un núvol d’etiquetes amb els “Termes més buscats 24h”.

La pestanya “Hemeroteca” ens porta als tres tipus de cerca que ja coneixíem: bàsica, avançada i professional. Veureu que els quadres de cerca s’han fet més amples i nets, amb una mida de lletra més gran que facilita la lectura.

Les tres cerques han millorat també pel que fa al menú de selecció dels mitjans en els quals es vol buscar la notícia: el camp “Mitjà/diari” obre un altre quadre en el qual es poden localitzar els mitjans, seleccionar-los i deseleccionar-los, i també es poden filtrar per:

  • gènere de publicació: esportius, econòmics, informació general, salut, etc.
  • cobertura: internacional, nacional, local, regional
  • territori: comunitats autònomes d’Espanya
  • tipus: agències, butlletins oficials, mitjans digitals, premsa escrita
  • difusió: de pagament o gratuïts

QUADRE DE SELECCIÓ DE MITJANS

MyNews

Els resultats de les cerques es poden ordenar per data, títol, format (digital o imprès), mitjà o rellevància.

Una novetat molt útil és que al llistat de resultats apareix una icona RSS quan es tracta d’una notícia d’un mitjà digital, i una icona d’Adobe Acrobat Reader quan es tracta d’una notícia d’un mitja imprès que es podrà obtenir en PDF.

La presentació dels resultats també s’ha fet més atractiva perquè s’han incorporat els logotips dels mitjans.

A més, es pot escollir si al llistat només es desitja veure el títol de la notícia, el títol amb informació complementària (secció, edició, nombre de caràcters) o el títol, aquesta informació i les primeres línies del text.

Els resultats obtinguts es poden tornar a filtrar en qualsevol moment per refinar la cerca.

Quan entreu a les notícies recuperades, veureu que la presentació és molt més clara que en la versió anterior de la base de dades.

EXEMPLE DE NOTÍCIA:

MyNews

I per últim, veureu que al peu de la notícia hi ha un nou apartat, “Notícies relacionades de l’últim mes”.

MyNews

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.