Els casals catalans, a la biblioteca

Informacions Marsella

Núm. 7 (set. 2013) de les Informacions del Cercle Català de Marsella

Ara que s’acosta la Diada, que amb tota probabilitat també serà celebrada per les comunitats catalanes d’altres països, us volem parlar breument d’una de les nostres col·leccions de revistes menys conegudes: la dels casals catalans. Es tracta una setantena de butlletins d’aquestes associacions socioculturals, que durant anys han tingut la gentilesa d’anar fent arribar a la UAB, procedents de ciutats tan diverses com Santiago de Xile, Brussel·les, Ginebra, Boston, Toronto, Estocolm, Montevideo, París, Buenos Aires, Londres, etc. i també des de ciutats d’Espanya: Madrid, Saragossa, Bilbao.

Els casals catalans han estat i són punts de trobada i òrgans de difusió de la llengua i la cultura catalanes fora de les fronteres del Principat (vegeu-ne aquí un llistat). Els butlletins es fan ressò de les seves activitats (trobades, cursos, conferències, presentacions de llibres, actes culturals) i tenen espai per a les creacions literàries i l’expressió de les opinions dels membres del casal.

Actualment la majoria d’aquestes publicacions han desaparegut o han passat a publicar-se en format digital, però encara en rebem una en paper: les Informacions del Cercle Català de Marsella.

———————————————————————————–

En voleu saber més?

Programa de ràdio Els Casals catalans durant l’exili (Catalunya Radio). Participen al debat Josep Maria Solé Sabaté, Albert Royo i Víctor Castells. Emès el 18 d’agost de 2006 [format MP3]

Deixa un comentari