Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, 3 de maig

Unesco banner 2013

Pàgina web de la UNESCO dedicada al World Press Freedom Day 2013 [en castellà]. Conté notícies de les activitats organitzades amb motiu del Dia, així com recursos relacionats. Aquest any, els temes en els quals es posa èmfasi són:

  • combatre la impunitat dels delictes contra la llibertat de premsa
  • garantitzar la seguretat dels periodistes i els altres treballadors dels mitjans de comunicació
  • promoure la seguretat d’aquells qui utilitzen Internet per informar

El premi UNESCO-Guillermo Cano de Llibertat de Premsa 2013 ha estat concedit a la periodista etíop Reeyot Alemu, empresonada.

Pàgina web de WAN-IFRA (World Association of Newspapers and News Publishers) [en castellà]. Conté materials per descarregar, per exemple, il·lustracions commemoratives per ser publicades gratuïtament.

Declaració de la FAPE (Federación de Asociaciones de Periodistas de España) en el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa. “Sin periodistas no hay periodismo. Sin periodismo no hay democracia”

Reporters sense Fronteres manté actualitzada la Classificació Mundial de la Llibertat de Premsa 2013. La secció espanyola de l’entitat celebrarà el Dia amb un acte a Madrid, en suport dels periodistes empresonats arreu del món.

El CPJ (Committee to Protect Journalists) ha publicat l’Índex d’Impunitat 2013, que es fa ressò d’aquells països en els quals els periodistes són assassinats i els seus responsables eludeixen la justícia.

El 3 de maig és la data prevista per llançar la campanya Voices in Danger, del diari britànic The Independent, per protegir periodistes en perill.

——————————————————————————————–

I a la Facultat?

Jornades maigEl Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació i la Càtedra UNITWIN estan preparant una sèrie d’activitats acadèmiques que tindran lloc durant el mes de maig, sota el títol “Por las libertades de la Comunicación”. Llegiu aquí la notícia.

A més, el Departament ha elaborat el dossier “20 anys celebrant el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa” [PDF], en el qual figuren diversos informes d’organitzacions en què s’ofereix una visió analítica de l’estat de la llibertat de premsa a nivell mundial.

——————————————————————————————–

En voleu saber més?

Documents sobre llibertat de premsa a les Biblioteques UAB

Exposició virtual “La llibertat de premsa”, feta per la Biblioteca de Comunicació l’abril de 2004. Hi trobareu un munt de recursos!

——————————————————————————————–

Font de la imatge: Unesco

 

One Response to “ Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, 3 de maig”

  1. Comunicació » » Blog Archive » Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, 3 de maig - Blog de la Biblioteca de Comunicació UAB Says:

    […] El Dia Mundial al nostre blog: 2012 | 2013 | 2014 […]

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.