Exposició “La il·lustració gràfica a llibres i revistes”

Exposicio BCAvui una entrada molt breu per recomanar-vos l’exposició “La il·lustració gràfica a llibres i revistes”, que podeu visitar fins al 15 de març a la Biblioteca de Catalunya (C. de l’Hospital, 56, Barcelona).

L’acurada selecció de materials, tots ells conservats a la Biblioteca, fa un repàs de l’evolució de les il·lustracions a les obres impreses, des dels gravats a la fusta del segle XV a la invenció i el perfeccionament del fotogravat, ja als segles XIX i XX. El principal atractiu és que els llibres i revistes s’exposen juntament amb les il·lustracions originals o les matrius que es van utilitzar per obtenir-les.

Si no teniu temps de visitar-la, doneu una ullada a la pàgina web, on trobareu les imatges dels materials exposats.

Algunes de les fotos que vam fer en visitar l’exposició:

Àlbum de mostres de la impremta Abadal (ca. 1800) i matriu xilogràfica (“Papagay”)

xilografia

Dibuix de Ricard Opisso i el número de La campana catalana on va ser publicat (1908)

Apelles Mestres La campana catalana

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.