Recurs d’interès: JournalTOCs

JournalTocs

JournalTOCs és un portal gratuït de sumaris de revistes acadèmiques. Actualment ofereix les TOCs (Tables of Contents) dels últims números publicats per 20.494 títols de 1.307 editors (incloent 4.768 revistes d’accés obert). És un recurs interessant per a investigadors que vulguin estar al dia i necessitin estar informats amb rapidesa sobre les novetats d’una revista determinada o d’una àrea de coneixement.

Què ens permet fer?

  • Accedir al sumari de l’últim número de totes les revistes incloses al portal. En el cas de les publicacions en accés obert, accedir al text complet de l’article
  • Exportar les citacions dels articles als gestors de referències bibliogràfiques Refworks i Zotero
  • Fer cerques: cercar títols de revista o cercar articles per paraula clau
  • Navegar pel llistat d’editors i pel llistat de matèries, i així poder localitzar els títols d’un editor determinat o d’un àmbit temàtic determinat. Cal dir que hi ha incloses les publicacions dels editors acadèmics més prestigiosos: Springer, Elsevier, Sage, Oxford, Wiley, SciELO, Taylor & Francis, Biomed Central, Emerald, Cambridge University Press, …
  • Rebre alertes cada vegada que es publica un nou número d’una revista
  • Subscriure’s via un canal RSS als sumaris d’una revista

El mateix portal ens diu que ha tingut una especial cura en incloure les revistes més valorades en els seus camps de coneixement, garantint així la qualitat dels resultats de les cerques. Tots els títols que en formen part tenen un editor, un comitè editorial i un sistema de revisió per parells (peer review). I també compten amb un requisit tècnic: per poder agregar-se al portal, han de publicar els seus sumaris en un canal RSS.

JournalTOCs és una iniciativa de l’Institut for Computer Based Learning (ICBL) de la Heriot-Watt University d’Edimburg. Es va posar en marxa l’any 2009 finançada per les JISC Rapid Innovation Grants.

One Response to “ Recurs d’interès: JournalTOCs”

  1. Bloc del Grup de Treball de Publicacions en Sèrie » Blog Archive » Journal TOCs Says:

    […] Extre de Bloc de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General de la UAB […]

Deixa un comentari