La Veu de Catalunya, en digital

La Veu de Catalunya, 25 juliol 1936No podem deixar de manifestar la nostra alegria per la digitalitzaci贸 del diari La Veu de Catalunya que han portat a terme conjuntament la Biblioteca de Catalunya i l’Arxiu Hist貌ric de la Ciutat de Barcelona.

Aquest remarcable projecte (m茅s de 200 volums de gran format, 300.000 p脿gines…) per fi ha posat a disposici贸 dels investigadors i de tothom que hi estigui interessat uns dels diaris m茅s importants de la hist貌ria de la premsa catalana. D’aquesta manera se’n facilita la consulta i se n’assegura la conservaci贸.

La Veu es va publicar a Barcelona del 30 de juliol de 1880 al 8 de gener de 1937. El seus antecessors directes van ser els setmanaris literaris i d’opini贸 La Veu de Catalunya: diari no politich… (1880) i La Veu de Catalunya: setmanari popular (1891-1898). Convertida en diari el 1880, la cap莽alera aviat va destacar pel seu contingut pol铆tic. La Lliga Regionalista en va fer el portaveu del seu programa. Se’n publicaven dues edicions: mat铆 i vespre.

El diari va sobreviure a diverses suspensions, la censura, l’assalt de la seva redacci贸 i, finalment, la requisa per part de la Generalitat i m茅s tard per la CNT, que el va dirigir en la seva 煤ltima etapa.

Els exemplars digitalitzats s’han incorporat a ARCA, l’arxiu de revistes catalanes antigues que forma part del repositori cooperatiu Mem貌ria Digital de Catalunya (MDC).

 

One Response to “ La Veu de Catalunya, en digital”

  1. Comunicaci贸 » » arxiu de blog » La l铆nia del temps d’ARCA - Blog de la Biblioteca de Comunicaci贸 UAB Says:

    […] nostre blog, en el seu moment vam destacar la incorporaci贸 a ARCA de聽Destino聽(febrer 2010) i La Veu de Catalunya聽(febrer […]

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.