COMPRENSIÓ BÀSICA

invitació a la intercomprensió

Des 11 2008

clips

Posted in |

A continuació teniu diverses propostes de treball per a la intercomprensió en llengües romàniques. Per a cada clip musical es tracta de realitzar el procediment següent:

1: visioneu el clip,
2: visioneu-lo per segona vegada seguint-lo amb la lletra de la versió escrita en català;
3: identifiqueu els problemes lèxics, sintàctics i gramaticals;
4: intenteu resoldre’ls mitjançant les equivalències i els recursos;
5: anoteu els aspectes apresos (nou lèxic i noves regles).
(aquest darrer aspecte el podeu fer constar a l’entrada “aprenc sense mestre” d’aquest bloc).

* * *

Clip 1 En Méditerranée (Georges Moustaki i Maria del Mar Bonet)
La cançó En Méditerranée parla de la riquesa històrica i cultural que trobem al llarg del Mediterrani. Va ser interpretada per Georges Moustaki i Maria del Mar Bonet durant la celebració institucional del dia d’Europa al Govern de les Illes Balears, el 8 de maig del 2002, a l’Auditorium de Palma de Mallorca.

* * *

Clip 2 Ràdio (Ix)
La cançó del grup musical Ix parla de les diverses facetes de la nostra personalitat més complexa. De tot allò que podem ser a la vegada segons el moment o l’entorn. D’aquella màxima que diu que les coses que veiem en les altres persones són -en definitiva-, també un reflex de nosaltres mateixos.

* * *

Clip 3 Corren (Gossos)

La cançó del grup musical Gossos parla també de la recerca de la identitat individual… o potser no!

* * *

Clip 4 Camins (Sopa de Cabra)

Camins és una cançó de Sopa de Cabra que ens parla dels camins que hem de fer a la vida i de les oportunitats per arribar allà on volem.

* * *

Clip 5 El vol de l’home ocell (Sangtraït)

El vol de l’home ocell és una cançó emblemàtica del grup Sangtraït que parla de la necessitat que tenim tots de sentir-nos lliures.

* * *

Clip 6 Viatge a Ítaca (Lluís Llach)

Aquesta cançó, basada en el poema de Kavafis, parla de la riquesa de l’equipatge de la vida, del viatge desitjat, del viatge acomplert… És una bona manera d’acabar el curs: bona sort!

* * *

Clip 7 Llença’t (Lax’n’Busto)

Llença’t ens convida a viure el moment i ser tal com som.

* * *

Clip 8 A vegades (Els Amics de les Arts)

Una cançó d’amor particular…

* * *

Clip 9 La flama (Obrint Pas)

Una cançó que ha servit per a fer el lipdub més gran de la història. Més de 5.000 persones van participar en el seu enregistrament, el 24 d’octubre passat a Vic. Un cop penjat a Youtube, el primer cap de setmana es van registrar més de 300.000 baixades del clip. La premsa internacional en parlava: la Repubblica, Rue89, Tribune de Genève, Le Télégramme

* * *

Clip 10 Somnis (Albert Pla)

Una companya ens fa arribar aquesta cançó com si fos una nadala. Ens agrada molt i la volem compartir amb vosaltres, perquè també us desitgem que tingueu els somnis més guapíssims que es puguin tenir!